Ilmoittaudu mukaan kevään retkille!
Neulojien nuotiopiirin kevätkaudella retkeilemme tutuissa, hyväksi havaituissa kohteissa!
Neulojien nuotiopiirit ovat matalan kynnyksen päiväretkiä pääkaupunkiseudulla sijaitseviin, mahdollisimman saavutettaviin luontokohteisiin, jonne pääsemme myös julkisilla kulkuvälineillä.
Retkellä neulotaan yhdessä ulkona, keitellään lämmintä juotavaa joko avotulella tai retkikeittimellä olosuhteista riippuen ja nautitaan raittiista ilmasta hauskassa seurassa.
Nuotiopiirit ovat kaikille avoimia tapahtumia. Retkiläiset tuovat omat eväät ja kustantavat oman kulkemisen kohteeseen. Yhdistys tarjoaa retkiläisille mukillisen kuumaa mehua / teetä / kahvia retkellä.
Voit kulkea kohteeseen omatoimisesti tai tulla retken vetäjän kanssa samaa matkaa julkisilla sovitusta tapaamispaikasta.
Retkipäivien alustava aikataulu:
Kellonajat ovat suuntaa antavia. Tarkka aikataulu lähetetään retkelle osallistuville sähköpostitse retkikirjeessä.
klo 10 lähtö Helsingistä Rautatientorilta / Elieliltä HSL-bussilla retken vetäjän kanssa. Matka-aika kohteeseen 40-50 min.
klo 11 kokoontuminen parkkipaikalla omatoimisesti saapuvien kanssa. Siirtyminen keittokatokselle.
-
Neulomista, tulistelua, eväitä ja kuumaa juomaa.
-
klo 14 jälkeen jälkien siivous ja siirtyminen bussipysäkille.
klo 16 perillä Rautatientorilla Helsingissä.
17.5. Storträsk - Sipoonkorpi
Storträsk on nuotiopiirien vakiokohde ja katettu, puupenkillinen keittokatos kauniin, suurehkon lammen rannalla mahdollistaa pysähtymisen, vaikka ripsisi hieman vettäkin. Sipoonkorven kansallispuiston kupeessa sijaitseva tulipaikka on hieman syrjemmässä liikenteen melulta.
Reitti kohteeseen parkkipaikalta on leveähkö ja melko tasainen ulkoilupolku / hiekkatie, vaikka matkalla on korkeuseroja paikoin.
7.6. Kaitalampi - Espoo
Kaitalampi on myös tuttu ja suosittu kohde. Kaitalammen keittokatokselle kulku on helpohko, sillä tie on tasainen ja leveähkö ja sijaitsee lähellä parkkipaikkaa ja bussipysäkkiä. Matkalla jonkun verran korkeuseroja.
Kaitalampi on sangen suosittu ulkoilukohde etenkin viikonloppuisin, mutta keittokatoksen ympäristössä on mukavasti tilaa istuskella.
Voit ilmoittautua molemmille retkille tai vain toiselle ja valita saavutko retkikohteeseen omatoimisesti vai yhdessä retken vetäjän kanssa sovitulta tapaamispaikalta.
Tähdellä * merkityt kohdat ovat pakollisia täyttää. Lomakkeen lisätiedot.
;
Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin:
Kenelle Neulojien nuotiopiiri soveltuu?
Retket sopivat ulkoilusta ja retkeilystä pitäville neulojille, jotka haluavat kokea neulomisen ilon vähän erilaisessa miljöössä.
Tulipaikat valitaan siten, että ne olisivat mahdollisimman saavutettavia erilaisille liikkujille. Tavoitteenamme on, että matka bussipysäkiltä ja parkkipaikalta tulipaikalle olisi alle kilometrin ja reitit olisivat helpohkoja ilman jyrkkiä korkeuseroja.
Valitut kohteet sijaitsevat ensisijaisesti HSL-alueen sisäpuolella ja osallistujat saavat ennen retkeä retkisuunnitelman reitteineen, osoitteineen, aikatauluineen ja pakkauslistoineen.
Retkelle osallistumiseen ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tulien teosta tai retkeilystä.
Koska jaamme tulipaikat muiden ulkoilijoiden kanssa, on todennäköistä, että retken aikana kohtaamme toisia ihmisiä ja mahdollisesti myös lemmikkikoiria. Retkiläisiä ei vakuuteta yhdistyksen puolesta.
Mitä retkellä tapahtuu?
Tyypillinen nuotiopiiriretki toteutetaan esimerkiksi kansallispuiston tai ulkoilualueen keittokatokselle tai tulipaikalle, jonne osallistujat saapuvat joko itsenäisesti tai yhdistykseen kuuluvan retken vetäjän kanssa yhtä matkaa julkisilla liikennevälineillä kulkien.
Tulet tehdään mahdollisten metsäpalovaroitusten ja tulipaikan varustetasosta riippuen ja matkassa on aina vähintään yksi retkikeitin, jotta saadaan lämmintä juotavaa retkiläisille.
Tulipaikalla neulotaan kahdesta kolmeen tuntia ulkona istuen, minkä jälkeen on mahdollisuus siirtyä retken vetäjän kanssa yhtä matkaa julkisilla kulkien takaisin kaupunkiin tai jäädä omatoimisesti retkeilemään tapahtuman päätyttyä.
Yhdistyksen puolesta retkeläisille tarjotaan valmis retkisuunnitelma aikatauluineen ja mukillinen tai pari kahvia/teetä/kuumaa vettä kohteessa.
Huomaathan, että retkellä olemme koko retken ajan ulkona ja päivästä riippuen voi olla hyvinkin viileää tai jopa kylmää! Pukeudu riittävän lämpimästi.
Mitä retkelle osallistuminen maksaa?
Osallistumismaksua ei peritä retkelle mukaan tulevilta. Retkeilijät kattavat omat matkakustannuksensa ja esimerkiksi omat eväät retkelle sekä huolehtivat säänmukaiset varusteet ylle.
Mitä retkelle täytyy ottaa mukaan?
Oma muki mukaan!
Suosittelemme pukeutumaan riittävän lämpimästi ja säänmukaisiin varusteisiin. Istuksimme ulkona syksyisessä säässä ja paikoillaan pysytellessä voi tulla hieman vilu. Lämmin istuinalunen on tärkeä varuste ja osa saattaa valita ottaa mukaansa kannettavan retkituolin. Käsiin kannattaa valita käsineet, jotka kädessä voi neuloa, ettei sormille tule liian kylmä. Tämä on erityisen tärkeää loppuvuoden retkillä.
Mukaan suosittelemme ottamaan sellaisen neuleen, jonka kanssa ei haittaa mahdolliset kiinni tarttuvat havunneulaset ja savunhaju.
Lisäksi kannattaa ottaa mukaan omat retkiastiat, eväät, juomavettä ja mahdollisesti myös omaan termariin lämmikettä.Retkikohteessa tulien sytyttäminen ja vesien kuumennus vie jonkin verran aikaa.
Tapahtuma toteutetaan säävarauksella. Pieni pisarointi ei ole esteenä tapahtuman toteutumiselle, mutta isomman myräkän osuessa emme retkeile, eli tarkkailemme aktiivisesti säätiedotteita ja tiedotamme retkeläisille mahdollisista muutoksista sähköpostitse ennen tapahtumapäivää ja ensisijaisesti tekstiviestitse tapahtumapäivän aikana.
Mihin tapahtuman aikana tallennettua kuvamateriaalia hyödynnetään? Entä jos en halua tulla kuvatuksi?
Kuvia ja videoita tapahtumasta julkaistaan ensisijaisesti yhdistyksen sosiaalisessa mediassa ja kotisivuilla. Kuvia voidaan käyttää myös menneistä ja tulevista tapahtumista tiedottamiseen esimerkiksi uutiskirjeissä.
Kuvauslupa kysytään retken aikana ennen kuvien tai videon ottoa ja siitä on mahdollista kieltäytyä.
Suostumuksen kuvattuna oloon ja kuvien käyttöön voi perua myös tapahtuman aikana kertomalla tapahtuman vetäjälle tai sen jälkeen ottamalla yhteyttä yhdistykseen esimerkiksi sähköpostitse.